Schilderwerken Ermelo

Wil jij graag het schilderwerk van je woning in Ermelo opknappen? Door een schilder in te schakelen voor je schilderwerken weet je zeker dat het sauswerk van goede kwaliteit is. Bovendien bespaar je jezelf een hoop tijd en energie én betaal je een verlaagd btw-tarief!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die een huisschilder of buitenschilder biedt? Op deze pagina lees je meer over verschillende soorten binnen- en buitenschilderwerk die een schildersbedrijf uit Ermelo voor je kan uitvoeren. Wil je bijvoorbeeld eindelijk eens je binnenmuren laten sauzen door een schilder? Of zijn je dakgoten écht aan een nieuwe laag verf toe? Twijfel dan niet en vul vrijblijvend het offerteformulier in!

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse schilder offertes aan via het formulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk offertes van schildersbedrijven uit Ermelo.

Bespaar tot 40%

Kies voor de schilder met de beste offerte en bespaar tot 40%!


Vind de beste schilder!

Als je online zoekt naar schilders in Ermelo, dan valt je direct op dat er veel huisschilders actief zijn. Hoe weet jij nu welke huisschilder het beste bij je past? Maak gratis gebruik van ons netwerk en vind zo de voordeligste huisschilder uit Ermelo. Hoe? Vul het offerteformulier in en ontvang zo spoedig mogelijk tot maximaal 6 offertes! Vergelijk de prijzen, en kies voor de schilder met het beste aanbod voor de scherpste prijs!

schilder Ermelo

Wat zijn veelvoorkomende schilderwerken?

Navigeer direct naar:Prijzen schilderwerk

Niemand betaalt graag teveel voor z’n schilderwerk. Wist je dat elk schildersbedrijf z’n eigen uurtarief hanteert? Daarom is het altijd aan te raden om de prijzen van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. In de tabel vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor een schilder. Een binnenschilder kost ongeveer €30,- tot €35,- per vierkante meter. Wanneer het gaat om lastig schilderwerk, dan ligt de prijs van een binnenschilder vaak tussen de €35,- tot €40,- per uur.

Buitenschilderwerk is iets duurder. Per vierkante meter rekent een buitenschilder gemiddeld tussen de €35,- en €40,- of tussen de €40,- tot €50,- per uur. Dit heeft vooral te maken met de bereikbaarheid van het oppervlak.

Tabel: wat kost een schilder?

Dienst schilder + type schilderwerken Gemiddelde prijs, inclusief verf, arbeidskosten en btw*
Binnenschilder
Per m² €30,- tot €35,-
Per uur €35,- tot €40,-
Muren/plafond schilderen (sauswerk) €10,- tot €15,- per m²
Trap schilderen €300,- tot €700,-
Buitenschilder
Per m² €35,- tot €40,-
Per uur €40,- tot €50,-
Buitenmuur schilderen €35,- tot €40,- per m²
Kozijnen schilderen €35,- tot €50,- per uur
Deuren verven (2-11 deuren, zonder de deurposten) €270,- tot €930,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Schilder in Ermelo inschakelen? Bespaar op de kosten!

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kostprijs!


Verlaagd btw-tarief op schilderwerk?

Het grote voordeel van het inschakelen van een schildersbedrijf uit Ermelo, is dat je een verlaagd btw-tarief betaalt op zowel de arbeids- als materiaalkosten! Ook over alle voorbereidende werkzaamheden, zoals het schuren van kozijnen, betaal je een verlaagd btw-tarief. Het btw-tarief is vastgesteld op 6%, dat is een stuk lager dan de gebruikelijke 21%! Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Binnen- of buitenschilder?

Binnenschilderwerk vereist een andere aanpak dan buitenschilderwerk. Daarom zijn er schilders in Ermelo die zich gespecialiseerd hebben in binnen- of buitenschilderwerk. Wil je binnen graag de muren laten sauzen of de trap laten lakken? Dan is het belangrijk om een binnenschilder of huisschilder in te schakelen.

Voor alle werkzaamheden buitenshuis is het juist verstandiger om een ervaren buitenschilder in te schakelen. Voor het lakken van kozijnen en deuren is een goede voorbereiding erg belangrijk, omdat het schilderwerk het hout tegen houtrot beschermt.

Binnenschilder, welke klussen?

De binnenschilder voert alle binnenschilderwerken uit. Dit heeft een grote invloed op de totale uitstraling van je woning in Ermelo en moet dus netjes en strak gedaan worden. In Ermelo worden regelmatig binnenschilderwerken uitgevoerd, denk bijvoorbeeld aan:

 • Verven van muren en plafonds
 • Schilderen van de trap
 • Binnendeuren en -kozijnen lakken
 • Vloer verven
 • Meubels verven
 • Kleuradvies

binnenschilder in Ermelo

Muren schilderen

Veel mensen verven hun muren in huis om de uitstraling van de woonkamer, slaapkamer of zelfs keuken te veranderen. De juiste kleur kan je namelijk echt thuis doen voelen! Hoewel het verven een eenvoudige klus lijkt, is het eindresultaat toch het mooist als je dit overlaat aan een binnenschilder van een schildersbedrijf uit Ermelo.

Wil je het liefst niet teveel uitbesteden aan het schilderwerk op de muren? Vraag de huisschilder dan of je voorbereidend werk kunt uitvoeren. Denk aan het afdekken van meubilair en het afplakken van vloeren. Zo bespaar je het schildersbedrijf waardevolle tijd en jezelf de kosten!

Plafond schilderen

Het schilderwerk op het plafond is één van de klussen die de schilders uit Ermelo regelmatig uitvoeren. Vanwege de hoogte is het sauswerk op het plafond nu eenmaal lastig uit te voeren, zeker zonder het juiste gereedschap. Schildersbedrijven beschikken over kwalitatieve ladders en eventueel zelfs steigers waarmee ze zelfs het hoogste plafond met gemak van een andere kleur voorzien.

Maar welke kleur geef je het plafond?

De meeste mensen in Ermelo besluiten het plafond een witte of andere lichte kleur. Dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte een stuk groter en frisser lijkt. Natuurlijk is een donkere kleur ook een optie! Dit geeft een intieme en stijlvolle sfeer.


Geef je lastige schilderwerk uit handen!

Vergelijk offertes en vind snel een goedkope schilder in Ermelo.

Gratis offertes aanvragen


Trap schilderen

Voor je eigen veiligheid is het belangrijk om de schilderwerken op de trap ook regelmatig bij te werken. Een versleten verflaag zorgt namelijk voor een glad oppervlak, waardoor de kans op uitglijden een stuk groter is. Het is mogelijk om de trap zelf te behandelen. Maar heb je hier wel de tijd voor?

Het verven van een trap kost veel energie. Je moet het hout goed schuren, voorbehandelen en in ieder geval twee keer verven! Een schildersbedrijf beschikt over de juiste materialen om deze klus in een korte tijd al af te ronden.

Buitenschilder, welke schildersklussen?

Voor alle buitenschilderwerken is een professioneel buitenschilder uit Ermelo in te schakelen. Een buitenschilder uit Ermelo voert buiten verschillende schilderwerken uit. Voorbeelden zijn:

 • Buitenmuur schilderen
 • Buitenkozijnen en -deuren verven
 • Dakgoten verven
 • Dakkapel schilderen
 • Schuren, plamuren en krabben van ondergronden
 • Houtrot verwijderen

buitenschilder in Ermelo

Buitenmuur schilderen

Eén van de klussen die een schilder voor je uitvoert, is het schilderwerk op de buitenmuur. Met het schilderwerk op de buitenmuur geeft de schilder je huis een nieuwe en frisse uitstraling. De schilderwerken beschermen het pand ook tegen vochtproblemen. Twee vliegen in één klap dus!

Het is belangrijk om te weten dat je de buitenmuur niet zomaar kunt gaan behandelen. Een schildersbedrijf uit Ermelo zorgt voor de juiste voorbereiding en weet met welke temperatuur zij het beste aan de slag kunnen gaan. Niet elke schilder is ervaren in het behandelen van buitenmuren, schakel daarom een professioneel buitenschilder uit Ermelo in.

Kozijnen en deuren verven door huisschilder

Om het hout van jouw kozijnen en deuren te beschermen, is het noodzakelijk om deze eens in de vijf tot tien jaar opnieuw te lakken. Als je dit niet doet, dan verliezen de schilderwerken hun beschermende functie. Het is dus belangrijk dat je de schilderwerken op de kozijnen goed laat bijwerken.

Voor een optimaal resultaat schakel je het beste een huisschilder in. Deze schilder heeft ervaring in het lakken van kozijnen en heeft dit al in een mum van tijd afgerond. Met een goede voorbehandeling zorgt de schilder voor een uitstekende hechting van de verf. Zo zijn de nieuwe schilderwerken de komende vijf tot tien jaar weer bestand tegen neerslag.

schildersbedrijf inschakelen

Waarom schildersbedrijf inschakelen?

Veel mensen uit Ermelo denken gemakkelijk over het schilderwerk in huis. Schilderwerken lijken misschien erg eenvoudig, maar het is en blijft vakwerk. Alleen door een schildersbedrijf in te schakelen ben je verzekerd van het beste resultaat! Geef je buitenschilderwerk uit handen aan een ervaren buitenschilder, laat de deuren lakken door een professionele huisschilder of schakel een binnenschilder in voor het sauswerk op je binnenmuren. Het inschakelen van een schildersbedrijf heeft vele voordelen, zoals:

 • Een professioneel schilder bespaart je een hoop tijd en energie.
 • Een huisschilder zorgt voor een kwalitatief resultaat.
 • Het schildersbedrijf heeft het schilderwerk in korte tijd afgerond.
 • Je betaalt de schilder slechts 6% btw over alle arbeids- en materiaalkosten!

Bij jou in de provincie:

Nijmegen | Arnhem | Apeldoorn | Ede | Doetinchem | Harderwijk

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Dat een huisschilder kwalitatief sauswerk aflevert is duidelijk. Maar toch wil niemand teveel voor het sauswerk betalen! Gelukkig is er een eenvoudige manier om tot wel 40% op de kosten te besparen. Maak gratis en vrijblijvend gebruik van onze service, om de prijzen van maximaal 6 verschillende schildersbedrijven met elkaar te vergelijken! Wil je het sauswerk in de slaapkamer vernieuwen? Of ben je op zoek naar een buitenschilder voor het lakken van de deuren? Vergelijk de prijzen en kies zo de huisschilder met het beste aanbod voor de laagste prijs!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!