Schilderwerken Landgraaf

Steeds meer mensen in Landgraaf geven hun schilderwerk uit handen aan een professionele schilder. Schilderwerken lijken misschien eenvoudig, maar alleen een huisschilder levert het mooiste resultaat. Is het hoog tijd om het sauswerk op je muren aan te pakken? Of zijn de kozijnen intussen echt aan een nieuwe verflaag toe? Vind dan snel en eenvoudig een binnen- of buitenschilder uit Landgraaf!

Op deze pagina lees je meer over de verschillende schilderwerken die een schildersbedrijf uitvoert. Ook krijg je een indicatie van de verschillende prijzen per schilderwerk. Wil je graag besparen op de kosten voor een schilder? Vergelijk dan vrijblijvend offertes!

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse schilder offertes aan via het formulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk offertes van schildersbedrijven uit Landgraaf.

Bespaar tot 40%

Kies voor de schilder met de beste offerte en bespaar tot 40%!


Vind de beste schilder!

Natuurlijk wil niemand teveel betalen voor zijn of haar schilderwerk. Maar in het brede aanbod aan schilders, is het lastig om een goede en goedkope huisschilder te vinden. Met het netwerk van specialisten in Landgraaf vind je gemakkelijk de beste binnenschilder of buitenschilder! Vergelijk vrijblijvend het aanbod van schilders en kies zo het beste aanbod.

schilder in Landgraaf

Wat zijn veelvoorkomende schilderwerken?

Navigeer direct naar:Prijzen schilderwerk

Wie overweegt een buitenschilder in te schakelen, is waarschijnlijk erg benieuwd naar de prijzen van de verschillende schilderwerken. Buitenschilderwerk is doorgaans iets duurder, omdat deze klus iets lastiger is dan binnenschilderwerk. De prijzen liggen gemiddeld tussen de €35,- tot €40,-per m² of tussen de €40,- en €50,- per uur.

In het geval van binnenschilderwerk ben je waarschijnlijk op zoek naar een ervaren huisschilder. De kosten voor het schildersbedrijf liggen in dat geval tussen de €30,- tot €35,- per m² of tussen de €35,- tot €40,- per uur.

Tabel: wat kost een schilder?

Dienst schilder + type schilderwerken Gemiddelde prijs, inclusief verf, arbeidskosten en btw*
Binnenschilder
Per m² €30,- tot €35,-
Per uur €35,- tot €40,-
Muren/plafond schilderen (sauswerk) €10,- tot €15,- per m²
Trap schilderen €300,- tot €700,-
Buitenschilder
Per m² €35,- tot €40,-
Per uur €40,- tot €50,-
Buitenmuur schilderen €35,- tot €40,- per m²
Kozijnen schilderen €35,- tot €50,- per uur
Deuren verven (2-11 deuren, zonder de deurposten) €270,- tot €930,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Ervaren schilder in Landgraaf gezocht?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot 40%!


Verlaagd btw-tarief op schilderwerk?

Als je het schilderwerk in of rond huis uitbesteedt aan een professioneel schildersbedrijf uit Landgraaf, dan betaal je een verlaagd btw-tarief van 6%. Dit houdt in dat je over alle materiaalkosten en arbeidskosten minder btw hoeft te betalen. Hierdoor blijft een huisschilder voor iedereen betaalbaar. Ook de arbeidskosten voor de voorbereiding en voorbehandelingen vallen onder dit verlaagde btw-tarief. Kijk voor meer informatie over dit verlaagde btw-tarief op de website van de Belastingdienst.

Binnen- of buitenschilder?

Een buitenschilder vraagt doorgaans een iets hogere prijs dan een binnenschilder. Dat heeft vooral te maken met het feit dat buitenschilderwerk iets meer voorbereiding en precieze vereist. De schilderwerken moeten buiten namelijk een goede bescherming bieden tegen neerslag. De buitenschilder gebruikt hiervoor vaak alkydverf. Dit is iets duurder in aanschaf dan acrylverf, de verfsoort die een huisschilder bij binnenschilderwerk gebruikt. Daar komt nog bij dat een buitenschilder vaak gebruik maakt van extra materialen, zoals een steiger of een ladder.

Niet elke binnenschilder is ervaren in het uitvoeren van buitenschilderwerken. Daarentegen is ook niet iedere buitenschilder geschikt voor het schilderwerk in huis. Kies dus, afhankelijk van je schilderwerken, voor een schilder uit [vart1] met de juiste ervaring.

Binnenschilder, welke klussen?

Een binnenschilder uit Landgraaf heeft jarenlange ervaring met verschillende schilderwerken in het huis. De voornaamste functie van dit schilderwerk is het verbeteren van de uitstraling. Het is dus belangrijk dat het sauswerk op de muur en het plafond goed is aangebracht. Een huisschilder uit Landgraaf voert onder andere de volgende schilderwerken uit:

 • Sauzen van muren en plafonds
 • Schilderen van de trap
 • Binnendeuren en -kozijnen lakken
 • Vloer verven
 • Meubels verven
 • Kleuradvies

binnenschilder voor binnenschilderwerk

Muren schilderen

Het sauswerk op de muren wordt in Landgraaf nog regelmatig als doe-het-zelf klus beschouwd. Het lijkt misschien eenvoudig, maar voor het beste resultaat is het toch verstandig om een ervaren schilder uit Landgraaf in te schakelen. Het sauzen van muren bestaat uit een aantal werkzaamheden. Allereerst dekt de binnenschilder alle meubels en vloeren goed af. Plinten en plafonds plakt hij netjes af, zodat hij alleen de muren schildert. Het grootste deel van de muur verft de huisschilder met een grote roller, de randen werkt hij strak af met een kleinere kwast. Afhankelijk van de kwaliteit van de verf en de kleur heeft de muur meerdere verflagen nodig.

Plafond schilderen

De prijs voor het verven van het plafond ligt iets hoger dan het sauswerk op de muren. Dat komt omdat het plafond voor de schilder lastiger te bereiken is. Bovendien vereist het schilderwerk meer voorbereiding, omdat de schilder de complete vloer moet beschermen tegen verfdruppels. Vanwege het hoge oppervlak gebruikt het schildersbedrijf goede ladders en in sommige gevallen zelfs een steiger. Dit maakt het bereiken van het plafond voor de schilder een stuk gemakkelijker.

Voor het plafond gebruikt de huisschilder twee verschillende soorten verf. Je hebt de keuze uit latexverf en acrylverf. Latexverf is een voordelige optie en gemakkelijk te reinigen. Acrylverf heeft een hogere prijs, maar is wel goed ademend. Een schildersbedrijf uit Landgraaf gebruikt acrylverf dan ook vaak bij vochtige ruimtes, zoals de badkamer.


Binnen- en buitenschilderwerken tegen scherpe prijzen!

Vind een goedkope schilder in Landgraaf en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen


Trap schilderen

Het schilderwerk op de trap bijwerken is één van de klussen die bij mensen in Landgraaf vaak blijft liggen. Het verven van de trap is namelijk een enorm tijdrovende en energievolle schilderklus. Allereerst is dit schilderwerk fysiek erg zwaar, omdat je het hele oppervlak moet schuren en meerdere keren moet verven. Maar daarnaast moet je het schilderwerk ook opbreken in meerdere dagen, omdat je de trap gewoon moet blijven gebruiken: en dat gaat niet als de traptreden nog nat zijn. Een schilder uit Landgraaf neemt deze schilderwerken graag uit handen. Zo besteed je zelf minimale inspanning en ben je toch verzekerd van een veilige trap!

Buitenschilder, welke schildersklussen?

Ook als je op zoek bent naar een buitenschilder in Landgraaf kun je gebruik maken van onze service. Een buitenschilder is ervaren in diverse schilderwerken buitenshuis. Het is aan te raden om buitenschilderwerk minimaal eens in de 5 tot 10 jaar te laten bijwerken, zodat je kozijnen en deuren optimaal beschermd zijn tegen regen en kou. Onder het buitenschilderwerk vallen de volgende schilderklussen:

 • Buitenmuur schilderen
 • Buitenkozijnen en -deuren lakken
 • Dakgoten verven
 • Dakkapel bijwerken
 • Schuren, plamuren en krabben van ondergronden
 • Houtrot verwijderen

buitenschilder voor buitenschilderwerk

Buitenmuur schilderen

Wist je dat je een schilder uit Landgraaf ook buitenmuren schildert? Een buitenschilder verft de buitenmuur met een acrylverf, deze is waterdicht en UV-bestendig. Dit beschermt je buitenmuur tegen neerslag en kou. Bovendien krijgt je woning in Landgraaf een prachtige en unieke uitstraling.

Het is belangrijk om niet zelf direct aan de slag te gaan. Niet iedere gevelmuur is namelijk geschikt voor een nieuwe verflaag. Als het vochtpercentage in de muur te hoog is bijvoorbeeld, dan zal de verf niet goed hechten. Het gevolg is een slordig resultaat. Vraag daarom een huisschilder om een persoonlijk advies.

Kozijnen en deuren verven door huisschilder

Via een schildersbedrijf in Landgraaf schakel je gemakkelijk een huisschilder in voor het lakken van je raamkozijnen en deuren. Het bijwerken van de raamkozijnen is van groot belang, omdat het kozijn een grote invloed heeft op de isolatiewaarde van je woning. Het schildersbedrijf zorgt dus voor een uitstekende voorbereiding, zodat de verf optimaal hecht aan het oppervlak.

Hoe weet je wanneer je kozijnen aan een nieuwe laag verf toe zijn?

Controleer het schilderwerk op scheurtjes of barsten. Als het beschadigd is of begint af te bladderen, dan is het verstandig om zo snel mogelijk een schildersbedrijf in te schakelen.

schildersbedrijf inschakelen Landgraaf

Waarom schildersbedrijf inschakelen?

Een schildersbedrijf kan veel voor je betekenen op het gebied van schilderwerk binnen en buitenshuis. Een schilder zorgt namelijk dat het sauswerk van goede kwaliteit is. Dit heeft een positief effect op de uitstraling van je buitenmuren, maar ook op de bescherming van het hout. Het inschakelen van een schildersbedrijf heeft meerdere, belangrijke voordelen:

 • Je profiteert van een verlaagd btw-tarief op de arbeids- en materiaalkosten.
 • De schilder heeft de klus in korte tijd afgerond.
 • Een schilder bespaart je een hoop waardevolle tijd en energie.
 • Je bent verzekerd van een optimaal resultaat en hebt garantie op het geleverde werk.

Bij jou in de provincie:

Maastricht | Heerlen | Venlo | Weert | Kerkrade | Roermond

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Zoek je naar een buiten- of binnenschilder uit Landgraaf? De schilders uit ons netwerk hebben jarenlange ervaring met verschillende schilderklussen. Wil je graag profiteren van de kennis en ervaring van een huisschilder, maar niet teveel betalen? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van ons netwerk! Via het offerteformulier vraag je met één druk op de knop offertes aan bij maximaal 6 voordelige schildersbedrijven uit jouw regio. Vergelijk de kosten en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!